Huismuziek Krimpenerwaard

Spelen in een ensemble!

Speel je zelf al in een ensemble? Of wil je graag in een ensemble spelen? Wij hebben een interessant aanbod. Bij Huismuziek Krimpenerwaard kun je met een bestaand ensemble aansluiten of wij helpen je om een ensemble samen te stellen. Het ensemble bepaalt onderling hoe vaak je bij elkaar komt, of je (al dan niet incidenteel) professionele begeleiding wilt ontvangen en welke muziek je speelt. Maar daarnaast maak je wel gebruik van de mogelijkheden van Huismuziek Krimpenerwaard:   

  • Begeleiding van de professionele speelgroepleider, hij adviseert jullie ensemble bijvoorbeeld 1x per kwartaal.
  • Deelname met het ensemble aan de samenspeelavonden of uitvoeringen, zodat je ook echt ergens naar toe kan werken.
  • Deelname tegen ledentarief aan het jaarlijkse voorjaarsproject.
  • Bij nieuw te vormen ensembles kan Huismuziek Krimpenerwaard een bijdrage leveren aan het werven van nieuwe mensen of brengt mensen samen die zich als belangstellende hebben opgegeven bij onze vereniging.
  • En bovenal... je ontmoet veel andere muziekliefhebbers!
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur dan een e-mail naar krimpenerwaard@huismuziek.nl.
 
Op dit moment zijn er drie ensembles actief:
- Het Renaissance Blokfluit Consort (zie tabblad Blokfuitensemble)
- Casamandra
- Kwintslag

Kwintslag

Kwintslag bestaat sinds december 2014 en kent de unieke samenstelling van dwarsfluit, altdwarsfluit, hobo, althobo en basklarinet. Een mooie, warme klank die in de veelal klassieke stukken tot uiting komen. De doelstelling is vooral met elkaar mooie muziek te maken tijdens de tweewekelijkse repetitieavonden. Incidenteel zal het kwintet haar klanken ook ten gehore brengen aan publiek. Dit kan zijn tijdens een van de projecten van Huismuziek Krimpenerwaard, maar kan bijv. ook zijn in een dagopvang/verzorgingshuis voor ouderen.

Casamandra; een prachtig kwartet!

Dat veel combinaties mogelijk zijn in muziek bewijst Casamandra! Dit kwartet weet de klanken van een piano, cello, gitaar en mondharmonica prachtig met elkaar te combineren. Casamandra bestaat sinds 2013 en is ook een vast ensemble van Huismuziek Krimpenerwaard. Inmiddels beginnen zij ook kleine concerten te verzorgen tijdens Open Monumentendag of andere uitvoeringen.

Een mooi voorbeeld dat muziek verbindt!