Huismuziek Krimpenerwaard

Terugblik voorjaarsproject 2017: Van Sage tot Grieg

De speelgroep van Huismuziek Krimpenerwaard heeft hard gewerkt om mooie muziek uit Scandinavië ten gehore te brengen op de projectavond dinsdag 28 maart jl.

In Het Streekmuseum was de Tuinzaal goed gevuld: 15 muzikanten en 60 toehoorders. De avond begon met een hartelijk welkom in het Noors door onze dirigent Imre Rolleman. De opzet van de avond was eigenlijk een Noorse Sage over het ontstaan van de wereld. Dit verhaal werd, steeds in korte heldere stukjes, schitterend verteld door Theo Ham.

De speelgroep speelde allerlei muziek van Scandinavische componisten, zoals Grieg, Nielsen en Sibelius. Aan het eind kon natuurlijk Abba niet ontbreken. Money, money, money werd uit volle borst meegezongen!

De speelgroep speelde allerlei muziek van Scandinavische componisten, zoals Grieg, Nielsen en Sibelius. Aan het eind kon natuurlijk Abba niet ontbreken. Money, money, money werd uit volle borst meegezongen!  

Dan weer speelde de hele groep, dan weer een klein groepje, dan werd er gezongen of alleen met de blokfluiten gespeeld. Het was een afwisselend programma, waar het publiek met genoegen naar luisterde. De speelgroep en zeker ook de verteller kregen veel complimenten. Met veel plezier gaan we na de kerstvakantie weer een nieuw project starten voor 2018.

Meedoen?

Ook zin om mee te doen? Pak je instrument en kom gezellig met ons meespelen. Meld je aan bij onze secretaris Sandra van Houdt, tel. 0180-467539 of mail naar krimpenerwaard@huismuziek.nl. Onze secretaris kan je de data van de eerstkomende repetitie doorgeven (maandagavond). Kom gerust een keer bij ons langs in Het Streekmuseum en speel een paar keer mee! Je zult vast enthousiast worden!

Terugblik voorjaarsproject 2016: Een muzikale wereldreis

In 2016 had het voorjaarsproject het thema 'reis om de wereld'. En daarmee deden we alle werelddelen aan. We begonnen natuurlijk met 'Toen wij uit Rotterdam vertrokken...' en deden diverse landen in Europa aan. Het Wolga Lied, een Slavische dans om vervolgens met de Oriëntexpress in Azië te belanden. Daar aangekomen speelden we traditionele Japanse en molukse liedjes.

Vervolgens gingen we door naar Australië, bekend om de Aboriginals met hun prachtige didgeridoo! Tijd om daar even bij stil te staan en meer te weten over dit niet alledaagse instrument.

In Afrika 'sleeps the lion tonight' , gelukkig maar..., en speelden we het klarinetconcert van Mozart dat we kennen uit Out of Africa. Amerika is een grote muzikale bron voor o.a. een tango, Bridge over troubled water en de Westside story.

Via Groot Brittannië kwamen we Europa weer binnen en hoorden we de Ierse fluitjes en een schotse dans. Om als laatste weer in Rotterdam aan te komen! Kortom een prachtige wereldreis waar muziek en infotainment met elkaar afgewisseld werden! 

Terugblik voorjaarsproject 2015: LENTEBLOESEM

Het liep in het Streekmuseum goed vol op donderdagavond 19 maart jl. ; de uitvoering van het voorjaarsproject was bij aanvang al een succes! Ruim 50 mensen zaten schouder aan schouder om van de prachtige avond te genieten.

En prachtig was het! Een avond vol 'lentemuziek', met stukken zoals 'Lente' van Vivaldi; het prachtige gezongen duet 'Pur ti miro' van Monteverdi en 'Le papillon et la fleur' van Fauré. Aan deze avond werd een vrolijke noot toegebracht door onze Trudy; een Rotterdams typetje die ons door de avond heen loodste. Iedereen viel als een blok voor de lieve Rotterdamse. Prachtige prijzen werden uitgereikt tijdens de bingo... Tja, de vrijwillige bijdrage moest toch ook op een ludieke manier verzorgd worden. Maar menigeen ging met een leuke prijs naar huis... het blad 'weekend' voor een weekendje weg of een paar lente uitjes voor een mooie vakantie naar Wenen.

Kortom... een zeer geslaagde avond. Klik hier voor een foto-impressie.

Volgend jaar weer een nieuw voorjaarsproject!