Huismuziek Krimpenerwaard

De speelgroep

De speelgroep van Huismuziek Krimpenerwaard bestaat uit 12 tot 14 personen, bestaande uit pianisten, cellist, blokfluittisten, dwarsfluittisten, klarinetist en hoboïst. Ons motto is samen op een leuke en ongedwongen manier muziek maken. Het maakt niet uit of je een beginnend of gevorderd musicus bent, jong of oud. Iedereen die enigszins met een instrument uit de voeten kan is van harte welkom. Wij houden de speelgroep met opzet klein zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Een gezellige sfeer waarin je met anderen muziek maakt en kunt leren.

Professionele begeleiding

Huismuziek staat voor professionaliteit. Bewust kiezen we voor een professionele speelleider bij de speelgroep. Hij leidt niet alleen het ‘geheel’ in goede banen, maar helpt ook de musici individueel op weg. De speelgroep staat onder leiding van Imre Rolleman, uitvoerend en docerend fluitist, verbonden aan diverse orkesten en leider van diverse ensembles.

Repertoire & projecten

Ons repertoire is heel afwisselend en spreekt daardoor een groot publiek aan. We spelen onder andere diverse wereldmuziekstukken en klassieke stukken, maar soms komt er ook een populair stuk op de lessenaar. Met elkaar zoeken we naar een leuk repertoire, de deelnemers kunnen suggesties voordragen.

Musici die niet structureel willen of kunnen deelnemen, kunnen besluiten projectmatig deel te nemen aan het voorjaarsproject van de speelgroep. Dit voorjaarsproject vindt plaats in de periode januari tot en maart en heeft elk jaar een ander thema. Eind maart wordt het programma uitgevoerd voor publiek. Projectdeelnemers betalen een bijdrage voor dit voorjaarsproject.

In juni sluiten we het seizoen  met alle vaste deelnemers en hun partners/familie van Huismuziek Krimpenerwaard af met een gezellige slotavond. Naast de deelnemers van de speelgroep sluiten hierbij dus ook de vaste deelnemers van onze ensembles aan.

Repetitie avonden

Wij repeteren (circa) tweewekelijks op de maandagavond van 20.00 - 22.00 uur. Vanaf 19.45 uur is er gelegenheid om al binnen te lopen en alles klaar te zetten. Tussendoor drinken we met elkaar een kopje koffie om ook gezellig met elkaar bij te praten. De data van de repetities kun je vinden in de kalender.

Contributie

Om deel te nemen aan de speelgroep betaal je in 2017/2018:

  • de basiscontributie van € 20,-
  • de contributie voor de speelgroep van € 180,- (of naar evenredigheid bij latere aanmeldingen)

Onze locatie

Wij repeteren in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Het museum is gevestigd aan de IJsseldijk 312 te Krimpen aan den IJssel.

Belangstelling?

Wil je meer informatie of lid worden? Neem dan contact op met Sandra van Houdt, secretaris van onze vereniging.

Ook mag je altijd een keer op een van de repetitieavonden binnenlopen. Wil je een keertje vrijblijvend mee spelen om het eens mee te maken? Dat mag altijd. Wij adviseren dan wel even vooraf contact op te nemen met Sandra, zodat evt. de muziek toegestuurd kan worden.